КАПАДОКИЈА

Кападокија 3 и 4 ноќи

КАПАДОКИЈА – АВИОНСКИ  ПРЕВОЗ
Кападокија-Ако постои бајка за магична земја од глина,веројатно ќе изгледа како Кападокија.Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилиштa....

 

ХОТЕЛ

Кат/Усл

3 ноќи

4 ноќи

The Cappadocia Hotel

Boutique

Ноќевање со појадок

економи

279

305

Arbas Cave hotel

Boutique

Ноќевање/појадок Стандард

290

325

Sakli Konak Cappadocia

3 *

Ноќевање/појадок Стандард

295 €

330

Dreams Cave Hotel Boutique

Boutique

Ноќевање/појадок Стандард

309 €

350

Dedeli konak cave hotel

Boutique

Ноќевање/појадок Стандард

319

365

By Cappadocia hotel

5 *

Полупансион/Стандард

325

375

Maze of Cappadocia

Boutique

Ноќевање/појадок Стандард

339 €

389

ЛЕТОВИ

 

Поаѓање (SKP – KAJ)

Враќање (KAJ – SKP)

Период

 

Секој ден

Секој ден

16 сеп - 26 окт 2021

(Не важи за празници)

ЕКСКУРЗИИ

Екскурзија

Опис на екскурзија

Цена

Северна Кападокија

Турата започнува во09.30 часот,враќање во 17 часот.Се посетуваат следниве локалитети:Devrent Valley,Monk’Valley,Avanos,Uchisar Castle,Esentepe Panoramic view,Goreme Open Air Museum

Турата вклучува:автобуски превоз,водич на англиски јазик,влезници.Факултативно-ручек.

Од 50

Црвена долина

Турата започнува во 09.30 часот,враќање во 17 часот.Се посетуваат следниве локалитети:

Red Valley,Cavusin village,Pigeon Valley,Kaymakli underground city.Турата вклучува:автобуски превоз,водич на англиски јазик,влезници.Факултативно-ручек

Од 50

Јужна Кападокија

Турата започнува во09.30 часот,враќање во 17.30 часот.Се посетуваат следниве локалитети:

Kaymakli underground City,Ihlara Valley,Meleniz River,Belisirma village,Selime Monastery

Турата вклучува:автобуски превоз,водич на англиски јазик,влезници.Факултативно-ручек

Од 55

Летање со балон

Турата започнува минимум 45 минути пред изгрејсонце.Трае  околу 2 часа.Се прелетуваат следниве области:Love Valley,Aydin Kiragi,Pigeon Valley,Cavusin. Турата вклучува:трансфер од и до хотел,организатор и водич,летање со балон

Од 120

           

Важна напомена:

 • Горенаведените цени не се гарантирани.Цената може да биде повисока и зависи од местата на авион!
 • Плаќањето е задолжително во денари (1 еур = 61.8 мкд)
 • За ова патување потребен е валиден биометриски пасош со мин.6 месеца од денот на патувањето
 • За влез во Р.Турција потребно е да имате сертификат за вакцина со поминати мин. 14 дена од втората доза пред влез во земјата, ПЦР тест (не постар од 72 часа) или брз антигенски тест ( не постар од 48 часа), или сертификат дека сте ја прележале болеста во последните 6 месеци. Сите наведени сертификати се однесуваат за лица посатари од 6 години.
 • Формулар за влез, регистрација на : https://register.health.gov.tr (72 часа пред влез во земјата) - задолжителен.
 • За влез во Македонија потребен е сертификат за прележан  COVID 19 во последните 45 дена сметајки од денот на оздравување, или примени најмалку 2 вакцини, или пак Антиген негативен тест или ПЦР негативен тест. Сите горенаведени потврди не се однесуваат и не се задолжителни за лица под 18 години.
 • Цените не важат за време на празници
 • Факултативните ексурзии треба претходно да се резервираат и да се платат.
 • Важно:За резервација задолжителна уплата од 100%,и ако се откаже резервацијата се плаќаат пенали од 100 %.
 • Програмата е лекторирана од лектор Ана Бачваровска
 • За овој аранжман важат општите услови на патување на ТА Сафари