Трикала

термин: 08.12.2021 (среда) | 1499мкд

 

Еднодневно патување 
Трикала (работилницата на дедо Мраз)  со посета на Метеори
Поаѓање од: Штип | Радовиш | Струмица
 

Поаѓање од Штип во 04:00 часот пред нова пошта. Од Радовиш во 04:30 на бензиска Лукоил. Од Струмица во 05:00 на бензиска Макпетрол на влезот во Струмица кај кружнен тек. Планирано пристигнување околу 10 часот по грчко време на Метеорите (доколку дозволуваат временските услови). Посета на највисокиот и најголемиот Манастир од вкупно шест Манастири кој се сведско чудо на природата, изградени на највисоките врвови на карпите. Слободно Време  до 12:30ч. Поаѓање кон Трикала (се патува околу 30мин). Најпознатата работилница на дедо Мраз и најголемиот божиќен парк. Амбиент кој нема да ве остави рамнодушни. Поаѓање кон Македонија околу 18 часот. Пристигнување околу полноќ. На враќање посета на Free Shop и кратка пауза.
 

Цена на аранжманот: 1.499мкд за возрасни | 1.199мкд за деца од 2-10 години
деца до 2 години - БЕСПЛАТНО!

 

Во цената на аранжманот е вклучено:

  • Превоз на наведената релација со високотуристички автобус или минибус;
  • Организирани посети според програмата (Метеорите, Трикала, Free Shop);

Во цената на аранжманот НЕ е вклучено:

  • Патничко осигурување (незадолжително) - 100мкд.
  • Влезница во манастирот на Метеорите  2-3€

За реализација на аранжманот, потребно е минимум 20 патници. 

За овој аранжман важат Општите услови на патување на ТА САФАРИ и СКТМ.