Istanbul-esen-2021

Истанбул | Есен 2021
| Авионски превоз | 2,3,4 или 5 ноќевања


Истанбул - најкосмополитски град во светот, град на контрасти, единствен град кој ги преплавува сите сетила. Истанбул пречекува опсипан со светлина, град кој никогаш не спие - улици полни со весели и насмеани луѓе, шаренило од бои, мириси, идеален спој на култура и религија, место на кое се состануваат Европа и Азија.

Програма

 

Прв ден

Скопје - Истанбул

Полетување од Скопје за Истанбул со Пегасус секој ден, според објавен ред на летање. По слетување во Истанбул организиран превоз со автобус до хотел. Сместување. Ноќевање.

Втор, трет, четврти и петти ден
Истанбул

Појадок. Слободен ден за индивидуални разгледи и прошетки. Ноќевање.

Последен ден

Истанбул - Скопје

Појадок. Организиран превоз до аеродром. Лет со Пегасус од Истанбул до Скопје секој ден според објавен ред на летање.

 

ХОТЕЛ

Локација

Ноќи

 

 

1 / 2 Соба

ERBAZLAR HOTEL 3*

ЛАЛЕЛИ

2

 

 

169

3

 

 

205

4

 

 

219

5

 

 

235

SIM HOTEL 3*

ЛАЛЕЛИ

2

 

 

189

3

 

 

205

4

 

 

219

5

 

 

235

TAKSIM EXPRESS 4 *

ТАКСИМ

2

 

 

195

3

 

 

219

4

 

 

235

5

 

 

255

ILKBAL DELUXE HOTEL 4 *

АКСАРАЈ

2

 

 

215

3

 

 

255

4

 

 

290

5

 

 

329

BUYUK HAMIT HOTEL 4 *

АКСАРАЈ

2

 

 

205

3

 

 

239

4

 

 

270

5

 

 

305

TITANIC CITY HOTEL 4 *

ТАКСИМ

2

 

 

239

3

 

 

279

4

 

 

315

5

 

 

355

CITY CENTER HOTEL 4*

ТАКСИМ

2

 

 

215

3

 

 

250

4

 

 

289

5

 

 

329

PIYA SPORT HOTEL 4*

ЛАЛЕЛИ

2

 

 

235

3

 

 

285

4

 

 

330

5

 

 

380

AKKA LUSH HOTEL 4 *

ТАКСИМ

2

 

 

225

3

 

 

275

4

 

 

320

5

 

 

369

AKKA SUITES boutique

ТАКСИМ

2

 

 

265

3

 

 

325

4

 

 

389

5

 

 

455

ELITE WORLD ISTANBUL 5*

ТАКСИМ

2

 

 

279

3

 

 

345

4

 

 

415

5

 

 

485

THE MARMARA TAKSIM

ТАКСИМ

2

 

 

320

3

 

 

415

4

 

 

505

5

 

 

599





















 







 

 

 



 




 



 

 

 

 



 







 


 


























 

Поаѓање (SKP – IST)

 

Враќање (ISTSKP)

 

Период

Секој ден

Секој ден

До26 Октомври

Цени по лице во Eur
 

Во цената се вклучени следниве услуги:

 • Авионски превоз со Пегасус (по лице 20 кг вклучен багаж + 7 кг рачен багаж);
 • Аеродромски такси;
 • 2,3,4 или 5 ноќевања со појадок во некој од предложените хотели;
 • Организиран трансфер на релација аеродром (SabihaGokcen) – хотел – аеродром (SabihaGokcen).

 

Во цената не се вклучени следниве услуги:

 • Патничко и здравствено осигурување
 • Екстра трошоци во хотел 
 • Цена за бебе,на возраст 0-1,99 год. изнесува 40 еур
 • Цена за дете на возраст 02 - 6,99 години 130 еур
 • Цена за еднокреветна или трокреветна соба се добива на барање

 

Важна напомена:

 • Горенаведените цени не се гарантирани.Цената може да биде повисока и зависи од местата на авион!
 • Плаќањето е задолжително во денари (1 еур = 61.8 мкд)
 • За ова патување потребен е валиден биометриски пасош со мин.6 месеца од денот на патувањето
 • За влез во Р.Турција потребно е да имате сертификат за вакцина со поминати мин. 14 дена од втората доза пред влез во земјата, ПЦР тест (не постар од 72 часа) или брз антигенски тест ( не постар од 48 часа), или сертификат дека сте ја прележале болеста во последните 6 месеци.Сите наведени сертификати се однесуваат за лица посатари од 6 години.
 • Формулар за влез,регистрација на : https://register.health.gov.tr (72 часа пред влез во земјата)-задолжителен.
 • За влез во Македонија потребен е сертификат за прележан  COVID 19 во последните 45 дена сметајки од денот на оздравување,или примени најмалку 2 вакцини,или пак Антиген негативен тест или ПЦР негативен тест.Сите горенаведени потврди не се однесуваат и не се задолжителни за лица под 18 години.
 • Цените не важат за време на празници
 • Важно:За резервација задолжителна уплата од 100%,и ако се откаже резервацијата се плаќаат пенали од 100 %.
 • За овој аранжман важат општите услови на патување на ТА САФАРИ.