Анталија Нова Година 2022

НОВА ГОДИНА
АНТАЛИЈА
28.12.2021 – 02.01.2022

АНТАЛИЈА – 6 ДЕНА / 5 НОЌИ

Со повеќе од милион посети годишно, Анталија е туристичка престолнина на Турција. Град со преку 300 сончеви денови во годината, богата историја, модерни зданија и преубави плажи, Место каде земјата го допира рајот. Анталија е сместена во истоимениот залив, се состои од два дела: едниот современ со широки булевари, трговски центри, богат ноќен живот, и стариот дел Kaleici – обновен и претворен во туристички центар на градот. Стариот град е подигнат покрај старото пристаниште, со тесни поплочени улици, стари турски куќи, џамии и хамами кои сведочат за старата архитектура и некогашниот начин на живот. Анталија, градот во кој се помешани историјата и културата го заслужива името "Главен град на Турскиот туризам", како што многу го нарекуваат. Посетете го!

SEA LIFE FAMILY RESORT 5*Antalya – Std LV
За резервации направени до 30.10.

426 еур AI

Прво дете 2-11.99 год плаќа 270 еур

Задолжителна Новогодишна вечера

72 еур

Деца 0-6.99 год – Бесплатно

Деца 7-11.99 год – 36 еур

(Во друга сала)

PORTO BELLO RESORT&SPA 5*Antalya – Std SSV

За резервации направени до 30.10.

444 еур

AI

Прво дете 2-11.99 год плаќа 270 еур

Задолжителна Новогодишна вечера

84 еур

Деца 0-6.99 год – Бесплатно

Деца 7-11.99 год – 42 еур

(Во друга сала)

SENSITIVE PREMIUM RESORT&SPABelek 5* – LV Std

За резервации направени до 30.10.

474 еур

AI

Прво дете 2-8.99 год плаќа 270 еур

Второ дете 02-12.99 плаќа 372 еур

Новогодишна вечера вклучена во цената

Вклучено

Вклучено

LIMAK ATLANTISDELUXE HOTEL&RESORT Belek 5* Std

За резервации направени до 30.10.

469 еур

AI

Прво дете 2-14.99 год плаќа 270 еур

Второ дете 02-14.99 плаќа 370 еур

Задолжителна Новогодишна вечера

54 еур

Деца 2-14.99 – 28 еур

IC HOTELS GREEN PALACE Lara 5*-Std.room ROH

За резервации направени до 30.10.

Нема организирана НГ вечера

545 еур

AI

Прво дете 2-11.99 год плаќа 270 еур

LIMAK LARA DELUXE Lara 5* – Std room

За резервации направени до 31.10.

519 еур

AI

Прво дете 2-14.99 год плаќа 270 еур

Второ дете 02-14.99 плаќа 395 еур

Задолжителна Новогодишна вечера

54 еур

Деца 2-14.99 год-28 еур

TUI MAGIC LIFE JACARANDA Side 5* – Std room LV

601 еур

Ултра AI

Прво дете 2-12.99 год плаќа 270 еур

Новогодишна вечера вклучена во цената

Вклучено

Вклучено

SIDE ROYAL PALACE&SPA Side 5* LV Std

За резервации направени до 31.10.

448 еур

AI

Прво дете 2-12.99 год плаќа 270 еур

Задолжителна Новогодишна вечера

36 еур

 Деца 2-12.99 год -  бесплатно

THE XANTHE RESORT&SPA Side 5*-Std g

За резервации направени до 31.10.

 

498 еур

AI

Прво дете 2-12.99 год плаќа 270 еур

Задолжителна Новогодишна вечера

60 еур

Дете 0-6.99 год – бесплатно

Дете 7-12.99 год – 30 еур

SHERWOOD EXCLUSIVE LARA HOTEL 5*Deluxe room

За резервации направени до 31.10

547 еур

Ултра AI

Прво дете 2-11.99 год плаќа 270 еур

Второ дете 02-11.99 плаќа 409 еур

Задолжителна Новогодишна вечера

72 еур

 Деца  0-11.99 год – 72 еур

TITANIC BEACH LARA 5* - Std room LV

За резервации направени до 31.10

633 еур

AI

Прво дете 2-11.99 год  плаќа 270 еур

 Второ дете од 2-11.99 плаќа 452 еур

 

Задолжителна Новогодишна вечера

84 еур

Деца 0-6.99 год – бесплатно

Деца 7-11.99 плаќаат 42 еур

SEADEN QUALITY RESORT&SPA Side 5*  Std room LV

За резервации направени до 31.10

548 еур

Ултра AI

Прво дете 2-10.99 год плаќа 270 еур

Задолжителна Новогодишна вечера

48 еур

Деца -48 еур

GRANADA LUXURY BELEK 5* BelekStd room LV

За резервации направени до 31.10.

Нема организирана НГ вечера

647 еур

Ултра AI

Прво дете 2-12.99 год  плаќа 270 еур

Второ дете 2-12.99 год плаќа 459 еур

 

TITANIC MARDAN PALACE 5* Lara Premium room

За резервации направени до 31.10.

Нема организирана НГ вечера

871 еур

AI

Прво дете 2-11.99 год и Второ дете од 02-06.99 плаќаат по 270 еур

 

 

Задолжителна Новогодишна вечера

 

120 еур

Деца 0-6.99 год – бесплатно

Деца 7-11.99 плаќаат 60 еур

ЛЕТ СО ТУРКИШ:
28.12.ТК1004 Од Скопје 09:05 – Во Истанбул 12:40, ТК2416 Од Истанбул 14:30, Во Анталија 15:40

02.01.ТК2403  Од Анталија 04:35 – Во Истанбул 05:50, ТК1003 Од Истанбул 08:50, Во Скопје 08:15

Во цената е вклучено:

 • Повратен Авио билет: Скопје-Истанбул-Анталија со Turkish Airlines
 • Вклучени аеродромски такси
 • Организиран трансфер: аеродром-хотел-аеродром
 • 5 ноќевања во одбраниот хотел на база: Се вклучено или  Ултра Се вклучено
 • Организација на патувањето


Во цената не е вклучено: 

 • Новогодишна Свечена вечера
 • Фактултативни  излети
 • Патничко и здравствено осигурување

Важна напомена:

 • Плаќањето е задолжително во денари (1 еур = 61.8 мкд)
 • За влез во Р.Турција  потребен е валиден биометриски пасош со важност 6 месеци, ПЦР (не постар од 72 ч) / Антиген брз тест (не постар од 48Ч), сертификат дека сте ревакцинирини 14 дена пред влез во земјата или сертификат дека во последните 6 месеци сте ја прележале болеста. Сите наведени сертификати се однесуваат за лица посатари од 6 години.
 • Формулар за влез, регистрација на : https://register.health.gov.tr (72 часа пред влез во земјата) - задолжителен.
 • За влез во Македонија потребен е сертификат за прележан  COVID 19 во последните 45 дена сметајки од денот на оздравување, примени најмалку 2 вакцини, Антиген негативен тест или ПЦР негативен тест. Сите горенаведени потврди не се однесуваат и не се задолжителни за лица под 18 год.
 • Краен рок за пријавување 10.12.2021, за откажување на аранжманот од страна на агенцијата 7 дена пред патување
 • За резервација задолжителна уплата од 50% од вкупниот износ, целосна доплата 7 дена пред патување
 • За реализација на аранжманот потребен е минимум од 20 патници

За овој аранжман важат општите услови на патување на ТА САФАРИ и СКТМ.
Агенцијата поседува A лиценца со регистерски број 13-5233/2