ТИРАНА - ГОЛЕМ- ДРАЧ

11 Октомври во Албанија
ТИРАНА - ГОЛЕМ- ДРАЧ

 

Термин: 09.10-12.10

1 ден- 09.10( петок) Тргнување од предходно договорено место и време. Ноќно патување преку граничниот премин Ќафасан .Пауза за царински формалности. Пристигнување во Тирана во утринските часови.

2 ден-10.10 (сабота) По пристигнувањето во Тирана, продолжуваме со разглед на градот. Тирана е главен град на Албанија од 1920 год.,а основан во 1614 год. Од Сулејман-Паша. Интересни знаменитости на градот се: плоштадот Скендербег, Операта, Џамијата Етем беј; Националната библиотека; Часовникова кула симбол на градот, остатоците на Јустинијановата тврдина, културниот центар, поранешниот музеј на Енвер Хоџа, националниот историски музеј.По завршувањето на разгледот се упатуваме кон најголемиот шопинг центар во градот –ТЕГ.Заминување за Голем.Вечера.Ноќевање.

3 ден-11.10.(недела) Појадок.Организирана посета на центарот на Драч. Слободно време за прошетка и шопинг.Враќање во Голем, слободно време.Вечера. Ноќевање.

4 ден- 12.10( понеделник) Појадок.Слободно време за прошетка низ Голем. Тргнување за Македонија во претпладневните часови. Пристигнување во Македонија во вечерните часови.

 

Цена: 65 евра

 

Во цената е вклучено:
2 ноќевања со појадок и вечера во Hotel “Fiore” во Голем,Драч
- Разглед на Тирана и посета на шопинг центарот ТЕГ
- Разглед на Драч
- Превоз

- Во цената не е вклучено:
-Влезници за културноисториски споменици
-Патничко осигурување

Агенцијата поседува A лиценца со регистерски број 13-5233/2